ETEM Logo
Inchide
27.7.2017

DIRECTORUL ADMINISTRATIV AL COMPANIEI COOP HIMMELB(L)AU VA VIZITA BULGARIA

MAI MULTE

Arhitectul principal al lui Coop Himmelb(l)au Markus Prossnigg va fi unul dintre prezentatorii de baza ai conferinței Forth International Facade, organizată de ETEM ce va avea loc pe 21 octombrie 2017.

Numele lui Markus Prossnigg este un sinonim al arhitecturii ultra-moderne și este legat de unele dintre cele mai mari proiecte din Franța și China. El este arhitectul din spatele Muzeului confluențelor unice din Lyon, Franța, care a fost deschis în 2014. Muzeul de arhitectură futuristă combină două unități arhitecturale într-un mod sofisticat și construit pe o fundație masivă – iar unitățile se numesc Crystal and Cloud. Forumul urban real, Crystal se află la intrarea de la nord, pe partea orașului. Cu un acoperiș de sticlă de 40 de metri înălțime, acesta este locul unde oamenii se întâlnesc. Natura cristalină provine din construcția sa: panourile de sticlă mari sunt montate în rame de oțel asamblate astfel încât să ofere un aspect reflectorizant diferitelor suprafețe pliate.

Spre deosebire de forma și diversitatea materialelor, Cloud reprezintă cunoașterea viitorului. Această navă spațială spațială plutitoare pe stâlpi este acoperită cu o piele metalică din oțel inoxidabil, cu capturarea tuturor nuanțelor a cerului și a orașului, a apei și a verdeaței. La subsol  sunt situate zece săli de expoziții pe trei nivele.

Markus Prossnigg conduce în prezent construcția de proiecte chineze Muzeul de Artă Contemporană și Expoziție de Planificare (MOCAPE) în Shenzhen și Dawang Mountain Resort din Changsha.

Ice World și Hotelul Star de 5 stele, este simbioza perfectă a arhitecturii și a peisajului înconjurător. Proiectul combină o lume a divertismentului de gheață cu o pantă de schi interioară, un parc acvatic și facilități de restaurant și de cumpărături cu o suprafață totală brută de 120.000 m². Volumul clădirii este integrat într-un peisaj frumos și este poziționat direct deasupra unei zone cu vedere catre lac si o minieră istorică a cimentului. În soluția de proiectare spre sud și est, miniera  existentă este dezvăluită, iar cochilia sculptată a zonei Snow and Ice World se întinde pe o distanță de 170 de metri din stâncă in stâncă, într-o grădină înconjurătoare și agățată, creând un nou spațiu de agrement funcțional cu insule, promenade și alee ce leagă clădirea de acest patrimoniu natural.

Proiectele de această amploare sunt extrem de provocatoare, iar prezența lui Markus Prossnigg promite să adauge valoare suplimentară la Conferința de fațadă organizata de ETEM. Publicul forumului profesionist va avea ocazia să se familiarizeze cu unele dintre ideile conceptuale și proiectele realizate de celebrul arhitect.

Printre proiectele emblematice ale Coop Himmelb(l)au este și BMW Welt - centrul multifuncțional de expoziții BMW Group, care este utilizat pentru întâlniri cu clienții și evenimente promoționale, dar si locul unde cumpărătorii isi primesc noua achizitie BMW.

Rămâneți la curent cu orice știri exclusive despre eveniment și key speakerii care vor participa la conferință. Verificați site-ul forumului: www.facadeconference.com

Photo credits:
(c) COOP HIMMELB(L)AU
(c) Duccio Malagamba
(c) Sergio Pirrone

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

10.8.2017

NORME NOI DE INSTALARE PENTRU ETALBOND® IN ANUMITE CLADIRI

Producătorul materialului compozit etalbond®, ELVAL COLOR, adoptă o nouă politică cu etalbond®
CITESTE MAI MULT
24.7.2017

ARHITECTUL PROIECTULUI “CAMP NOU STADIUM” ESTE PREZENT IN BULGARIA PENTRU PRIMA OARA

Takeyuki Katsuya – arhitectul proiectului CAMP NOU STADIUM din Barcelona – va vizita Bulgaria pentru prima dată ca speaker oficial la Conferința Internațională de Fațadă organizată de ETEM
CITESTE MAI MULT
15.6.2017

ETEM A SUSȚINUT FORUMUL ȘCOLAR "DEPINDE DE MINE"

Acest forum oferă studenților posibilitatea de a juca roluri de lideri și de a ne prezenta cele mai semnificative realizări, în timp ce ne arată ceea ce au învățat pe parcursul ultimului an școlar
CITESTE MAI MULT
9.6.2017

ETEM A PRIMIT RECUNOAȘTEREA SPECIALĂ ÎN "CELE MAI VERZI COMPANII" ORGANIZATE DE MEDIUL DE AFACERI B2B

ETEM a primit recunoașterea specială a "Investiției verzi" în concursul "Cele mai ecologice companii bulgare"
CITESTE MAI MULT