ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide

FAQ

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Ce este un sistem arhitectural?

Un sistem arhitectural este o combinație complexă de diferite profiluri, accesorii, garnituri, și alte caracteristici care au fost proiectate și dezvoltate astfel încât să permită finalizarea ferestrelor complexe, fațade și alte tipuri de construcții.

Ce este o "punte termică"?

O punte termică este legătura dintre partea profilului expus influențelor atmosferice și partea interioară situată în incintă. Pentru sistemele fără punte termică defectuoasă, influența condițiilor atmosferice este foarte mare. Pentru a asigura izolarea, sunt utilizate sisteme de încălzire termică.

Cum realizati puntea termica?

Puntea termică joacă un rol imens în raport cu proprietățile termoizolante ale fiecărui sistem de profil. Pentru sistemele de deschidere și sistemele de glisare, ruperea se realizează cu ajutorul izolatoarelor din poliamidă, care separă profilul în două jumătăți - unul extern și unul interior.

Ce se înțelege prin statică?

Statica este unul dintre factorii care influențează longevitatea funcționării ferestrelor, ușilor, fațadelor etc. Statica corect calculată va însemna că, de-a lungul anilor, sistemul va fi capabil să reziste nu numai propriei sale greutăți, ci și condițiilor atmosferice precum vântul, zăpada etc.

Merită să cumpărați sticlă mai scumpă?

Multe depind de sticlă. Investiția în sticlă mai bună, în combinație cu un sistem bun, va asigura confortul clădirilor dvs. și va avea o rentabilitate mai bună în timp. În mod natural, sticla nu ar trebui să fie doar cea mai scumpă, ci trebuie să respecte și cerințele specifice ale lucrării.

Cum sunt vopsite profilele?

La ETEM, folosim vopsea electrostatică pentru a picta profilele. Acoperirea cu pulbere se aplică pe suprafața pre-tratată, care este apoi încălzită până la 180-220 grade (în funcție de tipul de înveliș), ceea ce are ca rezultat aplicarea unui strat foarte uniform, dens și durabil. În plus, ETEM oferă finisaje din lemn folosind tehnologia de sublimare, precum și oxidarea electrostatică (anodizare).

SISTEME DE DESCHIDERE
Ce tipuri de sisteme de deschidere din aluminiu oferiți?

ETEM oferă o bogată diversitate de sisteme de deschidere, inclusiv soluții variate, care îndeplinesc cerințele necesare în ceea ce privește calitatea, proprietățile izolante, stabilitatea și alte elemente, având în vedere estetica și designul. Sistemul E1000 oferă soluții fiabile pentru ușile de interior și geamurile. Sistemele E40, precum și E45, sunt extrem de populare în ruperea termică a Bulgariei, care cu siguranță nu este o coincidență. Cu abundență în noțiuni, cum ar fi statica, design și cercetare fiabilă, aceste sisteme au devenit lideri și soluții preferate pentru multe birouri și locuinte colective.

Sistemul E75 este, cu toate acestea, cel care oferă cea mai înaltă clasă de izolație termică, stabilitate structurală, deoarece îndeplinește, de asemenea, cele mai înalte cerințe pe piața bulgară și vest-europeană.

Cum aleg un sistem care să se potrivească perfect nevoilor mele?

Gama largă de soluții este alcătuită din diversele nevoi ale fiecărui proiect individual. Fiecare clădire are propriile specificații care trebuie luate în considerare la alegerea sistemului. Nu ezitați să ne căutați în această materie.

Ce culori oferiți?

ETEM oferă întreaga gamă de culori RAL, diferite decoruri de lemn cu tehnologia de sublimare, alături de Anodizarea de înaltă calitate. Toate finisajele au o calitate garantată deoarece sunt certificate conform QualiCoat, QualiDeco și QualAnod.

SISTEME DE GLISARE
Care sunt avantajele?

Avantajele majore sunt aplicate în utilizarea ușoară, fără a mai fi nevoie de spațiu în momentul în care sunt deschise. În plus, oferă posibilitatea de a realiza o gamă largă de "poziții de deschidere". În mod fundamental, acestea sunt soluția perfectă pentru case, spații de birouri, restaurante, bazine etc.

Ce este “liftant glisant”?

Liftant glisant este o soluție tehnică în sistemele de suspensie bazată pe un mecanism special de deschidere care contribuie la îmbunătățirea izolației într-o poziție închisă printr-o etanșare avansată între anvelope și șine.

Un alt mare avantaj al mecanismului de ridicare și glisare este posibilitatea de a executa cu limită de greutate de până la 400 kg. Astfel, deschiderile cu dimensiuni foarte mari pot fi realizate cu ușurință și pot fi prevăzute și geamuri cu mai multe straturi și proprietăți termoizolante fine și stabilitate structurală.

Care dintre aceste soluții este bună pentru mine?

Alegerea sistemului este oarecum dependentă de scopul glisant, mai mult sau mai puțin. Nu ezitați să contactați echipa noastră pentru a vă ajuta.

SISTEME FATADE
Care sunt avantajele acestora?

Sistemele de fațadă oferă posibilitatea geamurilor de suprafețe mai mari și, în același timp, ele permit o cantitate maximă de lumină naturală datorită lățimii mici și vizibile a profilelor. Mai mult decât atât, acest tip de sisteme sporește performanțele construcțiilor mai complexe și geometrice, geamurile acoperișurilor etc., contribuind la o mai bună proiectare a clădirii.

Pentru ce sunt folosite?

Practic, aceste sisteme de fațadă pot fi utilizate în multe scopuri și proiecte, cum ar fi case de vară, spații de birouri, case particulare, magazine, piscine, showroom-uri, hoteluri, proiecte majore de turn, clădiri administrative multistore, mall-uri etc.

ACCESORII
Ce este feroneria PVC?

Este proiectat pentru un anumit tip de canal în profiluri. Se deosebeste de restul cu pretul accesibil si punctele multiple de inchidere.

Care este diferența dintre mecanismul lateral și mecanismul Oscilo-Batant?

Partea laterală este utilizată pentru deschiderea unei axe verticale, în timp ce Oscilo-batanta poate fi utilizată pentru deschiderea fie pe o verticală, fie pe o axă inferioară.

Care este rolul izolatorului suplimentar?

Este responsabil pentru îmbunătățirea proprietăților termoizolante ale ferestrei.

De ce dispozitivele de fixare ale sistemelor de pereți cortina trebuie să fie din oțel inoxidabil?

Acestea nu trebuie să fie ruginite, deoarece sunt susceptibile de coroziune pe termen lung. În caz contrar, este foarte probabil ca acestea să fie ruginite și să afecteze fațada.

De ce există balamale speciale pentru ușă coplanară?

Cerceveaua si tocul sunt suprapuse la acelasi nivel.

De ce sunt colțurile vulcanizate plasate în "elementele deschise"?

Rolul colțurilor vulcanizate este de a împiedica apa să curgă spre partea interioară a ferestrei.