ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
29.4.2020

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE PABLO ZAMORANO, HEATHERWICK STUDIO

MAI MULTE

Domnule Zamoranu, dați exemplu de un proiect elaborat de vreun dintre colegii dumneavoastră, care V-ar fi impresionat în cea mai mare măsură ?

Proiectul, care mă impresionează și este unul dintre proiectele admirate de mine, de fapt nu este clădire, ci parcul High Line din New York. Îm place modul în care se încadrează  în infrastructura, istoria și în landschaftul orașului și modul în care reușește să familiarizeze cetățenii acestuia cu un spațiu nou.

Care după dumneavoastră va fi materialul din care vor fi construite clădirile viitorului?

Cred că materialul viitorului va fi legat de natură și va fi complet biologic – va fi un product al naturii și se va întoarce cu siguranță în natură.

Cum îmbinați funcționalitatea unui proiect cu cerințele de estetică și dorință de a îi impune un design îndrăzneț?

Consider, că toate aceste domenii – funcționalitatea, estetica și designul provocător au o legătură strânsă între ele. O clădire funcțională, în opinia mea, cu arhitectura sa, oferă posibilități diferite de exprimare, precum și posibilități de a realiza un design interesant. Dacă o clădire este reușită, dacă poate să integreze oamenii și să comunice cu contextul mediului său înconjurător, dacă reacționează cu landschaftul care înconjoară locația sa, atunci această cșădire poate fi considerată că este  funcțională și realizată cu succes din punct de vedere al esteticii și al designului.

 Când Vă apucați de lucru, care este elementul care Vă inspiră?

Inspirația – este ceva care nu vine din același loc. Este legată mai degrabă de contextul în care va fi realizat proiectul și în care acesta trebuie încadrat. Inspirația mea poate fi legată de tradițiile culturale sau de caracteristicile specifice ale locului în care va fi realizt proiectul meu, dar poate chiar să fie legată și de obstacolele pe care locația proiectului le crează.

 Care este filmul dumneavoastră îndrăgit?

Filmul meu preferat este „Orașul copiilor pierduți” (în limba franceză: La Cité des enfants perdus), ieșit pe ecran în anul 1995. Acesta este un film francez foarte poetic și dramatic. Este o antiutopie,  care arată viitorul tehnologiilor și al societății.

 

 

 

 

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

7.6.2021
thumb

Promotie pentru profilele sistemelor E75 si E68

Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati reprezentantii de vanzari sau sa trimiteti mail la: rcopilu@etem.com
CITESTE MAI MULT
27.5.2021
thumb

NOUL SISTEM DE FAȚADĂ EF50 ESTE PREGĂTIT SĂ RĂSPUNDĂ LA ORICE PROVOCARE

ЕF50 oferă în același timp flexibilitate și fiabilitate fațadei
CITESTE MAI MULT
2.3.2021
thumb

OFERIȚI NOTE ELEGANTE ȘI UȘOARE CU NOILE SISTEME DE BALUSTRADĂ ETEM

Sistemele EB46, EB49, EB50 și EB62 sunt o combinație perfectă de funcționalitate și estetică
CITESTE MAI MULT
22.12.2020
thumb

ETEM A OBȚINUT APROBAREA TEHNICĂ ATG (APROBĂRI TEHNICE NAȚIONALE)

Vă comunicăm cu mare mândrie că ETEM a obținut aprobarea tehnică ATG pentru sistemele sale de ferestre cu deschidere de înaltă eficacitate E 68 și E 75
CITESTE MAI MULT