ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
23.5.2020

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE - STEVEN KENNEDY, GRIMSHAW ARCHITECTS

MAI MULTE

Care dintre aforismele pronunțate de arhitecți cunoscuți sau care se referă la arhitectură Vă este îndrăgit?

Primul arhitect de la care am învățat era Alvar Aalto. Îmi plăcea legătura dintre arhitectură și natură . Acest lucru trece în afara interpretării spațiale, fiind vorbă de diferite simțuri – vederea, auzul, perceperea.

Ne puteți descrie orașul viitorului, spre exemplu cum va arăta acesta după 50 de ani?

După mine, orașele viitorului vor fi mult mai verzi, decât sunt acum. Cred că cel mai apropiat de imaginea orașelor viitorului este Singapore, unde într-adevăr predomină culoarea verde. Pentru toți noi, ingineri, proiectanți, arhitecți, este important să exploatăm toate posibilitățile de a construi  niște orașe verzi , atât în aspectul diferitelor clădiri, cât și cu privire la parcurile și spațiile verzi amenajate pe acoperișurile clădirilor.

Care după dumneavoastră este proiectul „master piece din toate timpurile?

Catedrala de la Durham (Anglia). În copilărie am trăit foarte aproape de orașul  Durham, mult timp am petrcut în această catedrală și de fiecare dată descopeream ceva interesant în ea – spre exemplu fundamentele ei la adâncime de un metru (este construită pe un platou stâncos și este înconjurată pe cele trei laturi ale sale de un râu). Interesant este faptul că meșterul principal al catedralei a fost musulman. Întotdeauna o găsesc impresionantă în mai multe aspecte.

În ce mod ați putea descrie stilul dumneavoastră individual, identificat  prin semnătura pe care o depuneți asupra proiectelor dumneavoastră?

Să procedez în așa fel ca  oamenii să se simtă bine, să se simtă fericiți. Este vorbă mai ales de cei care folosesc clădirea în fiecare zi – proprietarii acesteia, cei care o întrețin, până la personalul care este angajat în curățenia încăperilor. Este foarte important să realizăm tocmai acest obiectiv:  dacă putem impune un aspect de umanitate a clădirii,  acesta ar putea să-o transforme în construcție reușită,  ceea ce ar însemna ca și participarea mea în proiectul clădirii să fie considerată ca reușită.

Care este filmul dumneavoastră îndrăgit?

Filmul meu îndrăgit – grea întrebare. Seamănă puțin cu întrebarea dacă am o formație muzicală preferată. În realitate sunt atâtea formații muzicale bune. Dar, dacă mâ gândesc un pic, acesta ar fi filmul .... „Usual Suspects” („Suspecții obișnuiți”).

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

22.12.2020
thumb

ETEM A OBȚINUT APROBAREA TEHNICĂ ATG (APROBĂRI TEHNICE NAȚIONALE)

Vă comunicăm cu mare mândrie că ETEM a obținut aprobarea tehnică ATG pentru sistemele sale de ferestre cu deschidere de înaltă eficacitate E 68 și E 75
CITESTE MAI MULT
3.12.2020
thumb

INTERVIU CU NATASSA LIANOU ȘI ERMIS CHALVATZIS DIN LC ARCHITECTS

În spatele inspirației noastre pentru designul fațadei proiectului The Orbit, stătea dorința de a crea o nouă lume, un nou univers.
CITESTE MAI MULT
3.6.2020
thumb

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE - ANGHEL ZAHARIEV, A&A ARCHITECTS

Eu personal sunt dispus să exprim o speranță, fără a dori să profetizez, că după 50 de ani arhitectura va fi foarte diversă și că modernismul
CITESTE MAI MULT
29.4.2020
thumb

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE PABLO ZAMORANO, HEATHERWICK STUDIO

Cred că materialul viitorului va fi legat de natură și va fi complet biologic
CITESTE MAI MULT