ETEM Logo
ETEM Logo
Inchide
12.9.2019

URMEAZĂ A AVEA LOC CEA DE CINCEA CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE INGINERIE A FAȚADEI ETEM

MAI MULTE

La 16 noiembrie anul acesta, ЕТЕМ va aduna încă o dată nume renumite în domeniul arhitecturii la Conferință internațională de inginerie a fațadei. La fiecare doi ani această manifestare devine o platformă profesională, la care sunt prezentate ultimele inovări și tendințe din domeniul ingineriei de fațadă, cele mai noi idee și concepte din domeniul arhitecturii și dezvoltării durabile a mediului urban, precum și cele mai actuale tehnologii în domeniul  construcțiilor.

Următoarea a cincea ediție va fi sprijinită de Consiliului pentru clădiri înalte și habitate urbane  (CTBUH), la care este membra ЕТЕМ. Un loc principal printre subiectele conferinței revine proiectării, construirii și exploatării clădirilor înalte în mediu urban, precum și celor mai noi tendințe și soluții din domeniul ingineriei a fațadei a zgârie-norilor. Printre accentele forumului vor fi digitalizarea în domeniul arhitecturii, automatizarea diferitelor procese și ultimele soluții tehnologice de protecție împotriva soarelui.

A cincea conferință internațională promite un program dinamic cu prezentări de inspirație ale unor profesioniști de frunte din domeniul arhitecturii și a ingineriei a fațadei. Anul acesta din nou vor fi incluși experți recunoscuți pe plan mondial din diferite industrii, care vor conferi o nouă perspectivă ultimelor tendințe și inovări din domeniul designului.

Printre lectorii care au afirmat participarea sa sunt Miron Mutiaba, proiectant principal la ZahaHadidArchitects.Acesta va prezenta proiecte de arhitectură inovative și utilizarea unor tehnici de calcul noi în domeniul proiectării și raționalizării fațadelor complexe. Miron Mutiaba participă la realizarea unor proiecte mari, precum zgârie-noriiSignatureTowers, care se ridică în golful din Dubai și clădirea emblematică Jockey Club InnovationTower, care a devenit noua forță motrice în dezvoltarea Hong Kong-ului, ca un centru de activitate de dezvoltare și design din Asia. Miron Mutiaba face parte din echipa, care a proiectat clădirea hotelului de 5 stele Morpheus Hotel din Macao. Morpheus este prima clădire înaltă în lume cu exoschelet, cu fațadă  de peste 12,000 metri pătrați. Acesta este responsabil pentru calcularea componentelor fațadei clădirii hotelului Morpheus Hotel, inclusiv proiectarea generală și raționalizarea a acoperirii de Aluminiu.

StevenKennedy, care este partener asociat la biroul de arhitectură Grimshaw,va prezenta diferite tehnici și soluții de proiectare inovative la realizarea unor obiective arhitecturale în unison cu mediul lor înconjurător. MomentanSteven Kennedy lucrează pe un portofoliu internațional dinamic de proiecte, menite păstrării și popularizării patrimoniului ecologic, natural și cultural. Un asemenea proiect este Oman Botanic Garden (Grădina botanică din Oman), care este în proces de construireîn poalele munții Al Hajar. În această grădina vor fi combinate cultivarea, studierea și protecția florei locale bogate din Oman, prin activități diverse legate de protecția plantelor, a educației de mediu și horticulturii.Steven Kennedy este și directorul Scale Rule–un colectiv de arhitecți și ingineri, care promovează diversitatea culturală și îndreaptă angajamentul public către construirea unui mediu urban durabil. 

Participarea sa la conferința a afirmat și Pablo Zamorano, conducătorul departamentului  „Geometry&Computationaldesign” laHeatherwick Studio, care are o experiență bogată în domeniul aplicării tehnologiilor și abordărilor noi, precum și la realizarea unor geometrii provocative. Pablo Zamorano este vice-conducătorul proiectului Coal Drops Yard, un proiect de cartier emblematic pentru comerț en detail și spațiu public din Kings Cross, Londra. În anul  2014 studioului este atribuită reanalizarea generală a cartierului și a provocării conform căreia clădirile vechi și obiectele unghiulare lungi să fie transformate în centru plin de viață pentru comerț en detail și loc de întâlniri. Pablo Zamorano este angajat cu dezvoltarea geometriei proiectului, precum și de coordonarea producției tuturor componentelor complexe.

O parte din programul conferinței va fi și Georgi Petrov, care este directorul asociat, inginer de construcții la SOM (Skidmore, Owings& Merrill LLP). Acesta are experiență în domeniul tipologiilor și proiectelor provocătoare diverse, inclusiv birouri corporative și comerciale, clădiri culturale și de transport, precum și construcții speciale din sticlă și oțel. Georgi Petrov lucrează la designul constructiv al Muzeului național al armatei din SUA (FortulBelvoir, Virginia) – un complex de amploare, compus din muzeu, centru de întreținere, parcare, săli de expoziție, spații ceremoniale și de adunare, situat pe o suprafață de 85 acre.

La Forumul va participa cu o prezentare și inginerul de frunte din gigantul Thornton Tomasetti- Nicolaus Sundholm. Momentan echipa Thornton Tomasettilucrează la proiectarea constructivă a clădirii Jeddah Tower, care în anul 2020 va deveni cea mai înaltă clădire din lume, ajungând înălțimea de 1 kilometru.

De la ЕТЕМ promit un program dinamic și idei inovative care vor inspira auditoriul.

Ați putea urmări informații actuale referitoare la această manifestare și lectorii, care vor participa la site-ul forumului - facadeconference.com.

CITESTE MAI MULT

ALTE STIRI

3.6.2020
thumb

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE - ANGHEL ZAHARIEV, A&A ARCHITECTS

Eu personal sunt dispus să exprim o speranță, fără a dori să profetizez, că după 50 de ani arhitectura va fi foarte diversă și că modernismul
CITESTE MAI MULT
23.5.2020
thumb

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE - STEVEN KENNEDY, GRIMSHAW ARCHITECTS

După mine, orașele viitorului vor fi mult mai verzi, decât sunt acum
CITESTE MAI MULT
29.4.2020
thumb

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE PABLO ZAMORANO, HEATHERWICK STUDIO

Cred că materialul viitorului va fi legat de natură și va fi complet biologic
CITESTE MAI MULT
14.4.2020
thumb

CELE 5 ÎNTREBĂRI ALE ETEM ADRESATE LUI MIRON MUTYABA, DESIGNER-ȘEF ÎN BIROUL DE ARHITECȚI ZAHA HADID ARCHITECTS

Inspirația mea vine ca o reacție față de provocările din jurul proiectului
CITESTE MAI MULT